Näistä lastuista on enää muisto jäljellä, ovat kovin katoavaista sorttia :) Eli toisin sanoen ovat meidän poikien lemppareita! Kaksi jätettiin iskällekin maistiaisiksi, mutta loppujen lopuksi puolikkaalla iskän oli pärjättävä ;)

Meillä oli siis kauralastutalkoot ja näin se meni:

Taikina (n. 20 kpl):

50 g luomuvoita

1 dl luomusokeria

1½ rkl Myllärin Luomu vehnäjauhoja

2 dl Myllärin Luomu kaurahiutaleita

1 tl leivinjauhetta

1 luomukanamuna

 

tummaa luomusuklaata

nonparelleja

Sulata voi ja lisää siihen sokeri, jauhot, kaurahiutaleet ja leivinjauhe. Lisää lopuksi muna kevyesti sekoittaen. Nostele taikinaa kahdella lusikalla leivinpaperille pellille pieniksi keoiksi. Jätä riittävät välit, koska lastut leviävät paistettaessa. Paista lastuja 7-8 minuuttia 200 asteessa uunin keskitasoa vähän ylempänä.

Tässä esikoinen nostelee hienosti kekoja pellille:

Kauralastut%201b-normal.jpg

Minä hoidin paistamisen. Laaduntarkkailija heräsi päikkäreiltään juuri sopivasti tarkistamaan oikean kypsyyden ♥

Kauralastut%204b-normal.jpg

Ja sitten koristeluun (katsokaan miten taiteellisia suklaapursotuksia ♥), tarkkaa työtä:

Kauralastut%202b-normal.jpg

Ja lopussa kiitos seisoo, suklaasuut kiittää ja kumartaa:

Kauralastut%203b-normal.jpg

 

Jauhot tarjosi: