Pakastimessani on vielä muutama rasia Kuusamosta tuotuja hilloja, niitä olen kovin nuukasti käyttänyt. Kattimatikaiselta löytyi sellainen ohje, johon ne sopi kuin nenä päähän. Kannattaa kokeilla, todella hyvä ohje!! Kiitos Kattimatikainen vinkistä!!

HILLAPIIRAKKA

1208038.jpg

 

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Pohja:
300 g margariinia
2 1/2 dl sokeria
2 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
3 dl neljänviljan täysjyvähiutaleita (laitoin kaurahiutaleita)
2 tl leivinjauhetta

Täyte:
7-8 dl sokeroituja hilloja
1 1/2 prk kermaviiliä
100 g valkosuklaata sulatettuna
2 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
2 tl vanilijasokeria

Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen joukkoon. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan. Paista pohjaa uunissa 200 asteessa noin 13 minuuttia. Tee pohjan paistuessa täyte. Kun pohja on paistunut ripottele hillat pohjalle tasaisesti. Sulata suklaa. Hämmennä täytteen muut ainekset yhteen (kermaviili, sokerit, munat) ja lopuksi suklaa. Kaada seos hillojen päälle.Paista piirasta vielä uunissa noin 15-20 minuuttia tai kunnes täyte ottaa hieman väriä pintaan ja näyttää jähmettyneeltä.