Tilasin jo muutama kuukausi sitten Confetista suorakaiteen mallisen irtopohjavuoan. Nyt, kun omenapuut notkuvat omenoista, sille tuli käyttöä, sopiva ohje löytyi Kermaruusu-blogista.

Omenatoscapiirakka%20kermaruusub-normal.

2 kananmunaa
1 dl sokeria
2½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
½ dl voita, sulatettuna
½ dl maitoa
 
2 omenaa (isoja)
 
75g voita
1½ dl kermaa
75g mantelilastuja
1 dl sokeria
 
Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää varovasti vaahtoon vuorotellen maidon ja voisulan kanssa. Kaada taikina vuokaan. ja viipaloi päälle omenalohkot.
Paista 200 asteessa 10 min.
Ala heti valmistamaan toscakuorrutusta. Kaikki aineet kattilaan, sekoita hyvin myös pohjasta keittämisen aikana. (Aineet on hyvä olla kattilassa ennen kuin piirakka menee uuniin, jotta ehdit keittää tarpeeksi kauan toscakuorrutusta). Kun piirakka on puolikypsä, kaada kuorrutus varovasti pinnalle. Paista vielä n. 15 min.

 Käytin kuorrutteeseen mantelirouhetta... en tiedä, mutta ainakin minulle kuorrutetta tuli aivan liian paljon ja sitten kävi näin:

Omenatoscapiirakka%202kermaruusub-normal

Piirakka oli kuitenkin hirmu hyvää!!! Mantelilastuilla seuraavaksi!!