Tässä vielä yksi 1v-synttäreiden makeista herkuista

MANGOTUOREJUUSTOKAKKU

Ohje Pullahiireltä, pohjan tein gluteenittomaksi:

Pohja:

2 munaa

runsas ½ dl sokeria

runsas ½ dl perunajauhoja

½ tl leivinjauhetta

Täyte
400 g maustamatonta tuorejuustoa
1,5 dl sokeria
2,5 dl/ 2 prk mangososetta
0,5 dl vettä
5 kpl liivatelehtiä
2,5 dl Valio vispikermaa


  Mangokiille:

1 dl vettä
 3 prk mangososetta
4 liivatelehteä


Valmista pohja:
Vaahdota munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Siivilöi joukkoon jauhot. Levitä seos irtopohjavuokaan (
Ø 24 cm). Paista pohja 160 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

Valmista täyte:
Laita liivatteet likoon kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita tuorejuuston joukkoon sokeri ja mangosose. Kiehauta vesitilkka ja laita siihen puristetut liivatelehdet. Sekoita ja anna jäähtyä hetki. Kaada ohuena nauhana, koko ajan sekoittaen tuorejuustomassan joukkoon. Sekoita lopuksi kermavaahto tuorejuustomassan joukkoon.

Laita mango-juustotäyte kakkurenkaaseen pohjan päälle ja tasoita pinta. Anna kakun hyytyä jääkaapissa noin neljän tunnin ajan, mielellään yön yli.


Mangokiille:

Laita liivatteet likoon kylmään veteen. Kuumenna vesi ja sekoita joukkoon liotetut liivatteet. Kaada liivatevesi mangososeen joukkoon. Kaadaseos mangojuustotäytteen päälle. Anna hyytyä muutaman tunnin ajan jääkaapissa.

Irrota vuoka kakun ympäriltä varovasti ja koristele kakku haluamallasi tavalla.