KANAKEITTO
Ohje kopioitu suoraan Hedelmäpommilta:
Kanakeitto a'la Saarioinen
(4 annosta)
8 dl vettä
n. 300 g broileria fileenä (marinoitua) (käytin hunajamar. broilerin filesuikaleita)
2 porkkanaa
100 g maissia
100 g sulatejuustoa (maustamaton)
1 ½ rkl kanafondia tai 1 ½ kanaliemikuutio
2 rkl vehnäjauhoja
paprikajauhetta
currya
Pilko porkkanat pieniksi paloiksi. Kiehauta vesi kattilassa, lisää porkkanapalat ja broilerinfileet. Anna hautua noin vartin, kunnes broileri on kypsää. Nosta fileet kattilasta ja pienennä ne kuutioiksi. Laita kanapalat takaisin liemeen ja lisää maissit, fondi/liemikuutio, sulatejuusto nokareina ja mausteet. Sekoita tasaiseksi. Lisää joukkoon vehnäjauhoja sihdin (teesihtikin käy hyvin) avulla samalla hämmentäen, kunnes keitto hieman sakenee. Hauduta vielä 5 minuuttia. Tarjoa leivän kera.