Tässä SE Porkkanakakku :) Eli Finaalileivonnainen Myllärin Luomun Suomen Inspiroivin leipoja-kisassa.

po-normal.jpg

Kuva: Nanna/Kaikki äitini reseptit

OHJE (tällä ohjeella tulee 2x1l suorakaidekakkua):

4 munaa
2dl öljyä
350g porkkanoita
4dl sokeria
1prk ananasmurskaa
4dl vehnäjauhoja
1tl ruokasoodaa
1tl leivinjauhetta
3/4tl suolaa
1tl kanelia

Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Vatkaa munat , öljy ja porkkanaraaste. Lisää sokeri ja ananasmurska (varmista, että ananasmurska on tosiaan murskaa, ettei joukossa ole kovia paloja. Jos on, surrauta murska vielä sauvasekoittimella) joukkoon. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada voideltuihin ja korppujauhotettuihin vuokiin (tai yhteen irtopohjavuokaan, halk. 26 cm). Paista 175 asteessa noin 50 minuuttia. Kumoa kakut ja jäähdytä.

KUORRUTE:

50 g voita
100 g sulatejuustoa
175 g tomusokeria
1½ tl vaniljasokeria
 
Sekoita kuorrutteen aineet keskenään ja levitä kakun päälle (voit myös tehdä pursotuksia kuorrutteella).
 
PÄÄLLE: mantelirouhetta, sokerimassa-porkkanoita (porkanat on hyvä tehdä jo ajoissa valmiiksi, että ehtivät hyvin kuivua)