RAPARPERI-SITRUUNAPIIRAKKA


Ruokia laidasta laitaan sivuilta löytyi tämä ohje. Sitruuna antoi kivan säväyksen piirakkaan!! Kiitos -M- ohjeesta... tätä tulee varmasti tehtyä useasti, kunhan saadaan uutta raparperisatoa!

Nyt kun kirjoitin tuota ohjetta, niin vasta huomasin, että multa jäi täytteestä kananmuna pois... no, eipä se ainakaan makua haitannut!

531237.jpg

Ja ohje vielä tässä:

Pohja:
150 g juoksevaa margariinia
1 dl sokeria
1 kananmuna
2 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta


Täyte:
200 g raparperia
1 prk Valio Sitruunarahkaa
1 dl sokeria
1 kananmuna


Sekoita margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon kuivat aineet ja kananmuna. Levitä taikina voideltuun vuokaan.
Levitä raparperipalat tasaisesti pohjan päälle. Sekoita keskenään rahka, sokeri ja kananmuna. Kaada seos raparperien päälle. Paista 200 asteessa n. 25-30 minuuttia.