... vihdoin ja viimein!!

Ohjeen otin Mian kokkailuista (alkup. Kodin Kuvalehti)

MUMMON RAPARPERIKEIKAUSKAKKU

1583714.jpg

50g voita

1 dl fariinisokeria

n. 4 raparperinvartta

KAKKUPOHJA:

150g voita

1 dl sokeria

2 munaa

3 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

1 tl vaniliinisokeria

3 rkl sitruunanmehua

2 tl sitruunan kuorta raastettuna

Lämmitä uuni 175 astetta

Sulata 50 g voita ja sekoita joukkoon fariinisokeri. (Jos käytät irtopohjavuokaa vuoraa se leivinpaperilla) Lusikoi seos tasapohjaisen vuuan pohjalle (pyöreässä halkaisu 20cm), leikkaa raparperit pitkittäinpaloiksi ja asettele ne seoksen päälle.

Vaahdota kakkupohjan voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet joukkoon. Mausta sitruunan kuorella ja mehulla. Kaada taikina raparperien päälle vuokaan.

Paista uunin keskitasolla n. 45 minuuttia. Kumoa hieman jäähtyneenä.

Tarjoile kakun seurana vaniljajäätelöä.