QUICHE LORRAINE
eli Kinkkupiirakka
Kaarinan parhaat leivonnaiset-kirjasta otin tän ohjeen... ei kyllä mun mielestä ole kovin poikkeava suomalaiseen kinkkupiirakkaan verrattuna.
Pohja:
125 g margariinia
2½ dl vehnäjauhoja
1/4 tl suolaa
1 dl juustoraastetta
½ dl vettä
Sekoita pehmeän rasvan joukkoon vehnäjauhot, suola ja juustoraaste. Lisää kylmä vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Taputtele taikina vuokaan (myös reunoilla). Anna seistä kylmässä n. 15 min, niin taikina pysyy paremmin vuoan reunoilla paistamisen aikana. Pistele pohja haarukalla ja paista 225 asteessa n. 10 min.
Täyte:
100-150 g savu- tai keittokinkkua
1 pss herne-maissi-porkkanaa
4 dl juustoraastetta
2 munaa
2 dl ruokakermaa
1 rkl vehnäjauhoja
½ tl mustapippurirouhetta
ripaus suolaa
Leikkaa kinkku pieniksi kuutioiksi. Sekoita kaikki täytteen aineet keskenään. Kaada täyte puolikypsälle piiraspohjalle ja jatka paistamista vielä n. 20 min.