Tein meidän pikku isännän 1-vuotis-juhliin tälläisen voileipäkakun, ohje on Open Cafésta.

KINKKUVOILEIPÄKAKKU

Tässä ohje suoraan Open Cafésta:

2 pkt grahampaahtoleipää

 

Täyte 1: Kinkkutäyte

500 g palvikinkkua

½ tlk sinappi-kurkkusalaattia

2 prk ranskankermaa

200 g ruohosipulituorejuustoa

 

Täyte 2: 2 prk Italiansalaattia

 

Kostutus

3 dl maitoa

 

Kuorrutus

2 prk ruohosipulituorejuustoa (a´200g)

1 prk ranskankermaa

 

Koristelu

1 ruukku tammenlehväsalaattia

1 ruukku herneenversoja

100 g ohuita kinkkusiivuja

100 g ohuita meetwurstisiivuja

kirsikkatomaatteja

tummia viinirypäleitä

Aamupala Cheddarjuustoa

 

Valmista kinkkutäyte. Hienonna palvikinkku ja kaada kulhoon. Lisää joukkoon ruohosipulituorejuusto, ranskankerma ja sinappikurkkusalaatti.

Leikkaa paahtoleivistä reunat pois. Lado tarjottimelle ensimmäinen kerros leipiä.

Kostuta alin leipäkerros ja levitä päälle kinkkutäytettä. Lado taas kerros leipiä ja levitä toiseen väliin Italiansalaattia. Kolmanteen väliin tulee taas kinkkutäytettä. Viimeiseen väliin vielä Italiansalaattia. Lado vielä päälle yksi paahtoleipäkerros. Kiedo kakun päälle kelmu ja anna makujen tasaantua jääkaapissa seuraavaan päivään.

Vatkaa ranskankermat ja tuorejuustot vaahdoksi 5 minuuttia. Levitä kuorrutetta kakun päälle ja reunoille. Paina juustosta kukkamuotilla kukkia. Koristele.

 

Tässä myös gluteeniton, yhden annoksen  versio:

Tässä kaikki muuten samalla tavalla tehty kuin ylemmässä voikkarikakussa, leipänä tässä on Semperin Toasty Trio.