Tein meidän pikku isännän 1-vuotis-juhliin tälläisen voileipäkakun, ohje on Open Cafésta.
KINKKUVOILEIPÄKAKKU
Tässä ohje suoraan Open Cafésta:
2 pkt grahampaahtoleipää
Täyte 1: Kinkkutäyte
500 g palvikinkkua
½ tlk sinappi-kurkkusalaattia
2 prk ranskankermaa
200 g ruohosipulituorejuustoa
Täyte 2: 2 prk Italiansalaattia
Kostutus
3 dl maitoa
Kuorrutus
2 prk ruohosipulituorejuustoa (a´200g)
1 prk ranskankermaa
Koristelu
1 ruukku tammenlehväsalaattia
1 ruukku herneenversoja
100 g ohuita kinkkusiivuja
100 g ohuita meetwurstisiivuja
kirsikkatomaatteja
tummia viinirypäleitä
Aamupala Cheddarjuustoa
Valmista kinkkutäyte. Hienonna palvikinkku ja kaada kulhoon. Lisää joukkoon ruohosipulituorejuusto, ranskankerma ja sinappikurkkusalaatti.
Leikkaa paahtoleivistä reunat pois. Lado tarjottimelle ensimmäinen kerros leipiä.
Kostuta alin leipäkerros ja levitä päälle kinkkutäytettä. Lado taas kerros leipiä ja levitä toiseen väliin Italiansalaattia. Kolmanteen väliin tulee taas kinkkutäytettä. Viimeiseen väliin vielä Italiansalaattia. Lado vielä päälle yksi paahtoleipäkerros. Kiedo kakun päälle kelmu ja anna makujen tasaantua jääkaapissa seuraavaan päivään.
Vatkaa ranskankermat ja tuorejuustot vaahdoksi 5 minuuttia. Levitä kuorrutetta kakun päälle ja reunoille. Paina juustosta kukkamuotilla kukkia. Koristele.
Tässä myös gluteeniton, yhden annoksen versio:
Tässä kaikki muuten samalla tavalla tehty kuin ylemmässä voikkarikakussa, leipänä tässä on Semperin Toasty Trio.