Tämän herkun ohje löytyy Tiitiäisen blogista... kakku on suorastaan täydellisen hyvää!! =)

TRYFFELIKAKKU

Ohje ja vinkit kopioituna suoraan Tiitiäiseltä:

Ohje yhteen kakkuun:

200 g voita

2 dl sokeria

3 kanamunaa

2 1/2 dl vehnäjauhoja

3/4 dl kaakaojauhetta

2 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

1 dl voimakasta kylmää kahvia

Täyte ja kuorrutus:

250 g kookosrasvaa

2 kanamunaa

1 dl tomusokeria

1/2 dl kaakaojuomajauhetta

1/2 dl tummaa kaakaojauhetta

2 tl vaniljasokeria

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa munat yksitellen vaahdon joukkoon. Lisää keskenään sekoitetut jauhot siiviliän läpi seokseen. Lopuksi lisää kylmä kahvi ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun torvivuokaan ja paista 175 asteisen uunin alatasolla n. 55 minuuttia. Ota kakku uunista, anna jäähtyä muutama minuutti ja kumoa sitten kakkuvadille.

Sulata kookosrasva. Anna jäähtyä ainakin kolme tuntia. Jos rasva on hiemankaan lämmintä, kuorrutus ei vaahtoudu. Vaahdota kanamunat ja tomusokeri. Lisää joukkoon sihdatut kaakaojauheet. Valuta jäähtynyt kookosrasva ohuena nauhana kuorrutusseokseen ja vatkaa niin kauan kunnes kuorrute vaahtoutuu kuohkeaksi. Mausta lopuksi vaniljasokerilla.

Kun kakku on jäähtynyt ja kuorrute tehty, leikataan kakku kolmeen osaan. Kahteen väliin laitetaan n. 1 cm kerros kuorrutetta ja loput kuorrutteet sivellään kakun päälle ja reunoille. Kun kuorrutteessa on kyse kookosrasvasta, se on jääkaappikylmänä kovaa, mutta muuttuu huoneenlämmössä hetken oltuaan pehmeäksi.

Voi pakastaa kuorrutteineen!