Mämmi ja pääsiäinen yhdistyvät tässä kakussa. Ohje on Hellapoliisin uutuuskirjasta Hellapoliisi - ruokavuosi: Sesonkien herkkuja. UPEA KIRJA, SUOSITTELEN!!!
(Ohje löytyy myös täältä)
MÄMMIKAKKU
Ohje kopioitu suoraan Hellapoliisilta:
Pohja
5-6 savoiardikeksiä
1/2-3/4 dl maitoa
1 tl Dr.Oetker Vaniljasokeria
Perustäyte:
4 Dr.Oetker Liivatelehteä
2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
200 g vaniljarahkaa
1 tl Dr.Oetker Vaniljasokeria
2 rkl vettä
Lisäksi:
350 g mämmiä
1/2-3/4 dl sokeria
50 g Dr.Oetker pähkinärouhetta
Koristeeksi: suklaamunia
Leikkaa halkaisijaltaan 18-20 cm irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi.
Laita savoiardikeksit vuokaan ja kostuta vaniljasokerilla maustetulla maidolla.
Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen määrään kylmää vettä.
Vaahdota vaniljakastike ja vatkaa joukkoon vaniljarahka, mausta vaniljasokerilla.
Kuumenna vesi kiehuvaksi esimerkiksi mikroaaltouunissa.
Liuota vedestä puristetut liivatelehdet joukkoon ja sekoita tasaiseksi.
Lisää liivateneste täytteeseen koko ajan sekoittaen.
Jaa seos kahteen osaan (mä en ihan puoliksi laittanut).
Sekoita toiseen seokseen mämmi ja sokeri, sekoita tasaiseksi.
Sekoita toiseen seokseen pähkinärouhe.
Kaada vuokaan ensin mämmitäyte ja päälle pähkinäinen täyte.
Anna hyytyä mielellään yön yli.
Irroita kakku vuoasta ja siirrä tarjoiluvadille.
Koristele suklaamunilla.
HYVÄÄ LANKALAUANTAITA ja PÄÄSIÄISTÄ!!!
(Ohje löytyy myös täältä)
MÄMMIKAKKU
Ohje kopioitu suoraan Hellapoliisilta:
Pohja
5-6 savoiardikeksiä
1/2-3/4 dl maitoa
1 tl Dr.Oetker Vaniljasokeria
Perustäyte:
4 Dr.Oetker Liivatelehteä
2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
200 g vaniljarahkaa
1 tl Dr.Oetker Vaniljasokeria
2 rkl vettä
Lisäksi:
350 g mämmiä
1/2-3/4 dl sokeria
50 g Dr.Oetker pähkinärouhetta
Koristeeksi: suklaamunia
Leikkaa halkaisijaltaan 18-20 cm irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi.
Laita savoiardikeksit vuokaan ja kostuta vaniljasokerilla maustetulla maidolla.
Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen määrään kylmää vettä.
Vaahdota vaniljakastike ja vatkaa joukkoon vaniljarahka, mausta vaniljasokerilla.
Kuumenna vesi kiehuvaksi esimerkiksi mikroaaltouunissa.
Liuota vedestä puristetut liivatelehdet joukkoon ja sekoita tasaiseksi.
Lisää liivateneste täytteeseen koko ajan sekoittaen.
Jaa seos kahteen osaan (mä en ihan puoliksi laittanut).
Sekoita toiseen seokseen mämmi ja sokeri, sekoita tasaiseksi.
Sekoita toiseen seokseen pähkinärouhe.
Kaada vuokaan ensin mämmitäyte ja päälle pähkinäinen täyte.
Anna hyytyä mielellään yön yli.
Irroita kakku vuoasta ja siirrä tarjoiluvadille.
Koristele suklaamunilla.
HYVÄÄ LANKALAUANTAITA ja PÄÄSIÄISTÄ!!!