Jes... aivan ihanaa herkkua. Ehkä hivenen liian kypsäksi päästin, seuraavalla kerralla pari minuuttia pois paistoajasta (oli uunissa 28 min). Ohje Suklaapossu-blogista, Kiitos!

Sitruunabrowniet%20Suklaapossub-normal.j

Ohje ja vinkit suoraan Suklaapossun sivuilta:

n. 20 x 30 cm uunipannulle. Yhteensä n.15-24 kpl pientä brownies-palaa koosta riippuen.
 

Aineet:
3½ dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
½ tl suolaa
2 tl vaniljasokeria
150g voita
3 kananmunaa
1 prk (396g) makeutettua kondensoitua maitoa (ei keitettyä)
4 rkl sitruunamehua
(1 tl sitruunan kuorta)
 
Kuorrute:
3 rkl sitruunanmehua
4.5 dl tomusokeria
 
Koristeluun:
valkosuklaata, sitruunankuorta tai strösseliä
 
Ohje:
Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Vuoraa vuoka leivinpaperilla. Sulata voi. Sekoita kulhossa vehnäjauhot, sokeri, vaniljasokeri ja suola. Sekoita toisessa kulhossa sulatettu voi, kananmunat, kondensoitu maito ja sitruunan mehu (sekä kuori). Kääntele kuivat aineet joukkoon esim. puuhaarukalla.
 
Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla 25-30 minuuttia. Brownien kuuluu olla vielä vähän tahmea kun otat sen pois uunista. Anna jäähtyä ja valmista sillä aikaa kuorrute. Siivilöi tomusokeri sitruunamehuun ja sekoita. Jos seos on liian löysää, lisää tomusokeria. Levitä kuorrute hetken aikaa jäähtyneen brownien päälle. Jos halua, koristele tässä vaiheessa, sillä kuorrute jähmettyy melko pian. Laita jääkaappiin jäähtymään. Leikkaa paloiksi ennen tarjoilua. 
 
Vinkit:
* Pinnan ei kuulu saada väriä uunissa. Ota piirakka pois uunista ajoissa, jotta se jää sisältä ihanan tahmeaksi. 
* Kuorrutteen määrällä pystyy säätämään leivosten sitruunaisuutta ja kirpeyttä. Voit kaksinkertaistaa kuorrutteen, mikäli pidät paljon sitruunasta.
* Säilytä valmiit leivokset jääkaapissa, mutta ota ne huoneenlämpöön n. puolisen tuntia tai tunti ennen syömistä. Näin ne pehmenevät ja tahmaantuvat sopivaksi.

 

HUIKEAA, miljoona kävijää rikkoutuu pian! Wau! Kiitos!!!