Uunijäätelö on ihan parasta ja vielä tuoreilla mansikoilla, nams!

Mansikkauunij%C3%A4%C3%A4tel%C3%B6b-norm

Olen aikaisemminkin tänne uunijäätelön ohjeen laittanut (täällä), mutta tässä vähän muutoksilla:

4 annosta:

4 kpl Pirkka Daniela kaakoatäytekeksiä

½ l Ingman Vanilja-Suklaarouhe

2 kananmunan valkuaista

½ dl sokeria

tuoreita mansikoita

 

Pane uuni kuumenemaan 250 asteeseen. Jaa neljän uuninkestävän kahvikupin pohjalle keksi ja murenna keksejä hieman esimerkiksi ruokalusikan avulla. Poista mansikoista kannat ja kuutioi sopiviksi palasiksi. Laita kuutioidut mansikat keksimurun päälle.

Vatkaa huoneenlämpöiset valkuaiset vaahdoksi. Lisää sokeri ja jatka vatkaamista kunnes vaahto on kovaa eikä valu, vaikka kulhon kääntää ylösalaisin.

Ota jäätelö pois pakastimesta vasta tässä vaiheessa. Leikkaa jäätelö neljään osaan ja pane jäätelökuutiot kuppeihin keksimurujen päälle.

Levitä valkuaisvaahto tasaisesti kuppien päälle. Kahvikupin reunoihin ei saa jäädä rakoja, jotta valkuaisvaahto toimii eristeenä eikä jäätelö pääse sulamaan. Nosta kupit uunipellille. Paista uunin keskitasolla noin 2 minuuttia, kunnes pinta saa hieman väriä. Tarkkaile väriä, jotta marenki ei pala. Huomioi, ettei uunijäätelö saa olla uunissa liian kauan, jotta jäätelö ei sula. Tarjoa heti jälkiruokana (passiokastikkeen kanssa).

 

Ja tässä puoliksi syöty annos ;)

Mansikkauunij%C3%A4%C3%A4tel%C3%B6%20sy%