Sain pyynnöstäni tälläisen äitienpäivä-kakun, Kiitos leipureille <3 Aivan mielettömän hyvää =) Väliin oli laitettu myös sipaisu mansikkahilloa, nams =) Ohje on Pirkalta.

%C3%84itienp%C3%A4iv%C3%A4%202013b-norma

Pohja:

2 kananmunaa

1½ dl sokeria

1 dl juoksevaa margariinia

1 dl maitoa

2 dl vehnäjauhoja

½ dl kaakaojauhetta (tummaa)

1½ tl leivinjauhetta

1 tl vaniljasokeria

50 g taloussuklaata

Kostutukseen:

1 dl appelsiinitäysmehua

Täyte ja kuorrutus:

1 tlk Pirkka vaahtoutuvaa suklaakastiketta

1 rs (180 g) Pirkka Kevyt appelsiinituorejuustoa

Koristeeksi:

säilykepersikoita

Fazer Kismet fazeriinaa rouhittuna

Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää rasva. Sekoita vehnäjauhot, siivilöity kaakaojauhe, leivinjauhe, vanilliinisokeri ja rouhittu suklaa keskenään. Lisää jauhoseosta vuorotellen maidon kanssa muna-sokerivaahtoon. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun sydänvuokaan. Paista 175 asteessa noin 35 minuuttia uunin alimmalla tasolla. Kumoa hieman jäähtyneenä.

Leikkaa jäähtynyt pohja kahteen osaan. Vatkaa suklaakastike löysäksi vaahdoksi ja sekoita joukkoon appelsiinituorejuusto. Kostuta pohja appelsiinitäysmehulla ja levitä päälle noin puolet täytteestä. Nosta toinen pohjalevy päälle ja kostuta myös se. Lusikoi loppu täyte kuorrutukseksi kakun pinnalle. Anna kakun kostua jääkaapissa vähintään 2 tuntia.

Koristele kakku valutetuilla persikoilla ja rouhitulla suklaalla.

itienp%C3%A4iv%C3%A4%20pala%202013b-norm

itienp%C3%A4iv%C3%A4%20kakku%202013b-nor

itienp%C3%A4iv%C3%A4%20kukat%202013b-nor

Ihanaa äitienpäiväiltaa!!