Hih... tämä kääris sopii koristelullaan ehkä pääsiäisen kahvipöytään, mutta kyllä tätä eilen eli vappuaattona syötiin.

Löysin ohjeen Belle Baie blogista, pohjan tein tosin gluteenittomaksi.

Mistä se muuten johtuu, etten saa koskaan kääretortun pintaan kaunista sokerointia (johonkin se sokeri aina hukkuu!!), osaako kukaan neuvoa?

PÄTKISRULLA

Pohja:

4 kananmunaa

1½ dl sokeria

3/4 dl perunajauhoja

2 rkl kaakaojauhetta

2 tl leivinjauhetta

Vaahdota munat ja sokeri. Lisää varovaisesti sekoitellen kuivat aineet. Levitä leivinpaperin päälle uunipannulle. Paista 225 asteessa 5-7 minuuttia. Kumoa sokeroidulle leivinpaperille ja anna hetkisen jäähtyä.

Täyte:

1 pss pätkiksiä
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl vispikermaa
(sokeria maun mukaan)


Sulata pätkikset mikrossa tahnamaiseksi. Sekoita pätkistahna ja tuorejuusto hyvin keskenään. Vatkaa kerma kuohkeaksi ja nostele varovaisesti pätkis-tuorejuustoseokseen. Levitä täyte jäähtyneen torttulevyn päälle. Rullaa torttu leivinpaperia apuna käyttäen. Anna maustua jääkaapissa.

Koristelin kääretortun Flora Vispillä ja karkeilla.