Tein tämän kakun siskoni nimppareille muutama viikko sitten. Maku oli minun mielestäni pettymys... ei hyvää 

TIRAMISU-RAHKAKAKKU (gluteeniton)

Ohje Pirkka-sivuilta:

POHJA:

175 g digestive keksejä (mulla gluteenittomia Semper Kolakeksejä)

50 g voita

TÄYTE:

2 prk Valio maustettua rahka, tiramisu

2 dl kermaa

3/4 dl sokeria

3 kanamunaa

1 rkl maissitärkkelysjauhoja

1 rkl sitruunamehua

PINNALLE:

1 tlk (200g) turkkilaista jogurttia

 1 rkl sokeria

½ rkl sitruunamehua

1 tl vaniljasokeria

Hienonna keksit monitoimikoneessa. Kaada joukkoon sulatettu rasva. Levitä seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle. Sekoita rahkat, kerma, sokeri, munat, maissitärkkelysjauhot ja konjakki keskenään. Kaada seos vuokaan ja paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 45 minuuttia. Sekoita pinnalle tuleva jogurtti, sokeri, konjakki ja vanilliinisokeri keskenään. Levitä seos kuuman kakun päälle heti uunista ottamisen jälkeen. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja siirrä kakku jääkaappiin. Irrota kakku vuoasta kylmänä.

 

Ohjeessa tätä kehoitetaan syömään puolukkakastikeen kanssa, me söimme mansikkasoseen kanssa.