MUNKIT
Näiden munkkien salainen ase on vaniljasokeri, muuten ihan perustaikina. Ohje on 4H-kerholaisilta. Saas nähdä onko näitä munkkeja enää vappuna (todennäköisesti ei!)

Ohjeesta tulee 40 kpl
5 dl maitoa
1 tl suolaa
2 dl sokeria
4 tl vaniljasokeria
2 tl kardemummaa
2 munaa
2 pss kuivahiivaa
14-18 dl vehnäjauhoja
100 g margariinia
Näiden munkkien salainen ase on vaniljasokeri, muuten ihan perustaikina. Ohje on 4H-kerholaisilta. Saas nähdä onko näitä munkkeja enää vappuna (todennäköisesti ei!)

Ohjeesta tulee 40 kpl
5 dl maitoa
1 tl suolaa
2 dl sokeria
4 tl vaniljasokeria
2 tl kardemummaa
2 munaa
2 pss kuivahiivaa
14-18 dl vehnäjauhoja
100 g margariinia
Sekoita reilusti kädenlämpöiseen maitoon suola, sokerit, kardemumma, muna ja osa jauhoista, joihin kuivahiiva sekoitettu. Lisää loput jauhot ja sulatettu rasva. Alusta taikinaa, kunnes irtoaa kulhon reunoista. Anna kohota.
Pyörittele taikinasta pyöreitä pullia ja anna niiden kohota.
Tee kohonneisiin pikkupulliin reikä ja paista ne öljyssä (öljyn lämpö n. 180 astetta) molemmin puolin kauniin ruskeiksi. Kierittele munkkirinkilät sokerissa.
Pyörittele taikinasta pyöreitä pullia ja anna niiden kohota.
Tee kohonneisiin pikkupulliin reikä ja paista ne öljyssä (öljyn lämpö n. 180 astetta) molemmin puolin kauniin ruskeiksi. Kierittele munkkirinkilät sokerissa.