Hyydykekakkuja on kiva tehdä helteelläkin (nyt näyttää kyllä siltä, että helle alkaa hellittää), tässä muutama herkku (molemmat ovat gluteenittomia):

VALKOSUKLAA-PASSIONKAKKU (Ohje Maku-lehdestä)


Pohja:

½ dl pistaasia kuorittuna

½ dl mantelijauhetta

½ dl perunajauhoja

3 valkuaista

1½ dl tomusokeria

 

Täyte:

4 liivatelehteä

2½ dl vaahtoutuvaa kermaa tai rasvavalmistetta

1 prk vanilijatuorejuustoa

200 g valkosuklaata

1 rkl sitruunamehua

kiille:

3 liivatetta

2 prk mangososetta (esim. semperin)

2 passionhedelmää

1 dl täysmehua (mukana passionhedelmää) tai vettä

1 rkl sitruunamehua

Jauhaa pistaasit esim.tehosekottimella hienoksi. Tarvitset valmista jauhetta ½ dl. Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa valkuaiset kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon tomusokeri vatkauksen aikana. Kääntele kuiva-aineseos hellästi valkuaisvaahtoon.

Levitä taikina leivinpaperoituun irtopohjavuokaan (halk. 24 cm). Paista 175-asteessa n.15min. Kuohkea pohja laskee jäähtyessään.

Liota täytettä varten liivatteet runsaassa vedessä n.10min. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sulata valkosuklaa joko vesihauteessa tai mikrossa. Sekoita haaleaksi jäähtynyt suklaa tuorejuustoon. Kääntele joukkoon kermavaahto. Kuumenna sitruunamehu ja lisää liivatteet. Sekoita liivateseos ohuena nauhana täytteeseen. Kaada täyte jäähtyneen pohjan päälle, peitä vuoka kelmulla ja nosta viileään hyytymään (n.4h).

 

Liota kylmässävedessä liivatteet kiillettä varten. Yhdistä mangoseos, passionhedelmien sisus ja täysmehu. Kuumenna sitruunamehu ja lisää liotetut liivatteet, anna sulata ja lisää lopuksi nauhana mango-passion seokseen.

 

Levitä kiille kakun pinnalle ja nosta vuoka takaisin kylmään vähintään 2 tunniksi.

 

MANSIKKA-SUKLAAUNELMA (Ohje Suklaasydän)

Pohja: Suklaakääretorttu

Täyte:
1 prk Flora Vispiä
1 prk Valio maustettu rahka Vaniljaa
100 g taloussuklaata (laitoin Maraboun Minttukrokanttia)
5 dl pakastemansikoita
n. 1 dl sokeria
6 liivatetta

 

Laita liivatteet kylmään veteen pehmenemään. Vatkaa Flora vispi vaahdoksi. Lisää joukkoon rahka. Jaa seos kahteen keppuun. Sulata suklaa ja lisää se toiseen puolikkaaseen vispirahkasta. Kiehauta tilkka vettä ja sulata siihen 2 liivatelehteä. Kaada liivatevesi suklaaseokseen koko ajan sekoittaen. Kaada suklaaseos keksipohjan päälle ja laita kakku jääkaappiin hyytymään.

 

Soseuta mansikat sauvasekoittimella ja lisää toiseen puolikkaaseen vispirahkasta. Makeuta sokerilla maun mukaan. Kiehauta taas tilkka vettä ja sulata siihen 4 liivatelehteä. Kaada liivatevesi mansikkaseokseen koko ajan sekoittaen. Kaada mansikkaseos suklaaseoksen päälle. Anna kakun hyytyä jääkapissa pari tuntia. Koristele mielesi mukaan.