Tai välipala-, iltapalakakku, mutta nyt siis nimellä Aamiaiskakku. Voi miten ihanaa aloittaa aamu kakulla.. kerrankin saa syödä kakkua aamupalaksi ;)... eikä ihan tavallista kakkua. Idean tähän sain Kokit ja Potit - blogista, Kiitos siis sinne!

Aamiaiskakku%20Kokit%20ja%20Potitb-norma

pohja
2 dl mysliä
1 prk mangopilttiä

täyte
400g paksua maustamatonta jogurttia (esim. turkkilaista)
3 rkl ruokosokeria
hieman sitruunamehua
2 rkl maitoa
2 liivatelehteä
1½ dl mustikoita

banaani


Sekoita myslin joukkoon piltti (lisää pilttiä tarvittaessa niin, että mysli "kostuu" riittävästi. Painele seos irtopohjavuoan pohjalle (halk. n. 20 cm).

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sekoita jogurtin joukkoon sokeri, hieman sitruunamehua ja mustikat (lisää tarvittaessa sokeria). Lämmitä maito. Purista vesi liivatelehdistä. Sulata ne maidon joukkoon. Lisää liivateliemi jogurtin joukkoon ja sekoita. Kaada täyte myslipohjan päälle. Peitä vuoka kelmulla.

Anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään 4 t tai seuraavaan aamuun.

Koristele aamiaiskakku banaaniviipaleilla.