Nyt se alkaa... nimittäin herkkulakko (karkki, makeat leivonnaiset, jäätelö yms.) tai itseasiassa se alkoi jo muutama päivä sitten ja kestää elokuun loppuun!! Hiukan piti kuitenkin "höllentää ohjaksia" ja annoin itselleni luvan herkutella jos ja kun meitä pyydetään kylään (kutsukaa meidät kylään.... ;)!!!) Niin eli lakko tarkoittaa myös sitä, että Kirsin keittiössä ei paljon herkkuohjeita tule (niitä on kyllä muutama jemmassa, joten kyllä herkkuohjeita on luvassa!!)

Noh, tänään sitten tuli ensimmäinen ongelma, piti keksiä jotain nimpparitarjontaa joten tässä sitä sitten on ja oli!!!


KINKKU-RULLAVOILEIPÄKAKKU
(kevennetty (tai ainakin vähän kevennetty) malli)

763970.jpg

Tähän voikkarikakkuun otin vinkkejä Aatun ohjeesta.

12 kpl moniviljapaahtoleipä-siivuja
lihalientä

Täyte:
n. 200 g kinkkua
150 g aurinkokuivatut tomaatit - tuorejuusto (ei löytynyt kevyt-versiota)
Ultra light majoneesia (laitoin ehkä 2 rkl)
kevyt Italiansalaattia

Kuorrutus:
1 dl Kevyt vispiä
200 g maustamatonta tuorejuustoa (15%)
Ultra light majoneesia (n. 2 rkl)

Koristeet:
kirsikkatomaatteja
kurkkua
kinkkua
juustoraastetta

Leikkaa paahtoleipien reunat pois ja kostuta leivät lihaliemellä. Asettele palat "levyksi" leivinpaperin päälle. Sekoita täytteen aineet keskenään. Levitä täyte ja rullaa kuten kääretorttu leivinpaperia apuna käyttäen. Kääri kakku kelmulla ja anna maustua yön yli jääkaapissa. Koristele kakku seuraavana päivänä. Koristeluun otin vähän mallia Chocomumilta.