... kakkua syötiin esikoisen nimppareilla =)
Vinkkiä otin Valiolta:
KUNINGATTAREN KAKKU

Pohja:
175 g kaurakeksejä
50 g voita
Täyte:
5 liivatetta
2,5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
2 prk Valio maustettua rahkaa kuningatar
1 tl vaniljasokeria
Päälle:
mansikoita
Hienonna keksit esim. monitoimikoneessa. Sulata voi. Yhdistä keksimuru ja voisula. Pohjusta leivinpaperilla 25 cm:n pinnoitettu irtopohjavuoka. Taputtele keksi-voiseos vuoan pohjalle.
Vinkkiä otin Valiolta:
KUNINGATTAREN KAKKU

Pohja:
175 g kaurakeksejä
50 g voita
Täyte:
5 liivatetta
2,5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
2 prk Valio maustettua rahkaa kuningatar
1 tl vaniljasokeria
Päälle:
mansikoita
Hienonna keksit esim. monitoimikoneessa. Sulata voi. Yhdistä keksimuru ja voisula. Pohjusta leivinpaperilla 25 cm:n pinnoitettu irtopohjavuoka. Taputtele keksi-voiseos vuoan pohjalle.
Laita liivatteet kylmään runsaaseen veteen pehmiämään.
Vatkaa jääkaappikylmä vaniljakastike sähkövatkaimella kovaksi vaahdoksi. Käytä kannumaista vaahdotusastiaa, niin vaahto syntyy nopeammin. Sekoita joukkoon rahka ja vaniljasokeri.
Sulata liivatelehdet 1 rkl:aan kiehuvan kuumaa vettä. Sekoita täytteen joukkoon.
Kaada täyte vuokaan. Anna hyytyä peitettynä jääkaapissa vähintään 4 t tai yli yön.
Kun kakku on hyytynyt, lisää päälle marjat.