Olen seurannut eräitä kertoja, kun Euran rinkilöitä leivotaan (aina sama Euran rinkilöiden-mestarileipoja... tutut tietävät taatusti kenestä puhun!). Olen syönyt niitä... noh, paljon (saman mestarileipojan leipomana)! Vaan en ole koskaan niitä leiponut. Pitihän sitä paljasjalkaisena euralaisena korjata tilanne... vaan ei ollutkaan helppo juttu!
Ensimmäinen satsi uunista ulos ja mies totesi: On toi yks melkein oikeen näkönen Euran rinkilä... tost yhest kohtaa, tost sentin pituselt kohdalt... Aha, että 15 rinkilästä yhden rinkilän sentin pituinen pätkä on ihan niinkuin pitää, hienoa!
No juu, kyllähän minäkin nämä tuomitsin, mutta näytänpähän kuitenkin lopputuloksen. Syykin näiden pulleuteen löytyi... jos ohjeessa lukee 65 kpl kpl ja tekee vain puolikkaan annoksen, tarkoittaa se silloin n. 33 kpl... ei 15!!! niinkuin minun laskuopilla tuli :O
No, mutta tässä versiot nro 1:
Ja sitten kehiin versiot 2, edelleen puolikas taikina ja rinkilöitä tuli 30:
Ha... aikamoinen ero... vai mitä =)
Tässä ohje: 65 kpl
2 dl kermaa
200 voita, huoneenlämpöisenä
350 g hienoja vehnäjauhoja
10 g hiivaa
Sokeroimiseen: Erikoishienoa sokeria
Kuumenna kerma kädenlämpöiseksi. Liota hiiva lämpimään kermaan. Lisää joukkoon jauhot ja pehmeä voi. Anna taikinan nousta noin tunnin ajan.
VINKKI! Taikinan voi tehdä valmiiksi jo edellisenä päivänä ja antaa olla yön yli jääkaapissa. Taikinaa on silloin helpompi töystää!
Leikkaa taikina 65 palaksi. Leivo palat noin 30 cm:n pituisiksi tangoiksi.
Kierittele tangot sokerissa ja muodosta rinkiläksi. Paista kullanruskeiksi 175-asteisessa uunissa, noin 20 minuuttia.
Tässä kuva tangosta sokeripedillä :)
Ja tässä rinkilät uuniin menossa:
Nämä rinkilät myös olkoon mestarileipurin taidonnäytteeni ;) Myllärin Luomun kisaan siis =)