Oman maan raparperi-satoa odotellessa, sai Pirkan raparperisose kelvata (ja hyvää olikin!!!). Ohje on toukokuun K-RuokaPirkasta:
RAPARPERIKIERREPULLAT (20 kpl)
2½ dl maitoa
25 g hiivaa
1 kananmuna
1 dl sokeria
1 tl kardemummaa
n. 7½ dl vehnäjauhoja
100 g margariinia
TÄYTE:
1 pkt Pirkka raparperisosetta
VOITELUUN ja PINNALLE:
1 kananmuna
1 dl mantelilastuja
LISÄKSI:
20 kpl Pirkka Amerikan muffinivuokia
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Lisää muna, sokeri, suola ja kardemumma. Lisää jauhot vähitellen ja alustamisen loppuvaiheessa pehmeä rasva. Alusta taikina tasaiseksi, käsistä irtoavaksi. Anna kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa liinalla peitettynä.
Kauli kohonnut taikina jauhotetulla pöydällä 30 x 60 cm:n kokoiseksi levyksi. Levitä raparperisose tasaisesti levyn pinnalle.
Kääri levy rullaksi ja leikkaa rulla noin 3 cm:n levyisiksi viipaleiksi. Nosta viipaleet paperivuokiin leikkauspinta ylöspäin. Kohota pellillä liinan alla hyvin.
Voitele kohonneet pullat munalla. Ripottele pinnalle runsaasti mantelilastuja. Paista pullia 225-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.