Täältä tulee taas yksi uusi tonnikalakokeilu... suosittelen!! Ohje Valiolta:

PINAATTI-TONNIKALARULLA




Taikina:
 
150 g pinaattia
50 g voita
2 munaa
5 dl maitoa
1 tl suolaa
1 tl sokeria
2½ dl vehnäjauhoja

Tonnikalatäyte:
2 tlk tonnikalaa vedessä (mulla 3 prk Calvo tonnikalaa oliviiöljyssä, vähäsuolainen)
200 g raejuustoa
200 g pippuri-tuorejuustoa
3 rkl kapriksia (en laittanut)
1 dl tilliä (en laittanut)
150 g juustoraastetta


Sulata ja valuta pinaatti hyvin siivilässä. Hauduta valutettu pinaatti kattilassa voissa. Anna jäähtyä. Yhdistä munat ja maito kulhossa. Lisää kuivat aineet ja pinaatti.
Kaada uunipannulle leivinpaperin päälle. Paista 200 asteessa 25 - 30 min. Kumoa ja anna jäähtyä.
Valuta tonnikala. Yhdistä täyteaineet keskenään, lisää juustoraasteesta kuitenkin vain puolet. Levitä täyte pohjalle ja rullaa kuten kääretorttu.
Ripottele ennen tarjoilua loppu juustoraaste rullan päälle. Kuumenna uunin keskiosassa 225 asteessa 10 - 15 min, kunnes pinta on saanut kauniin värin. Leikkaa paloiksi ja tarjoa kahvipöydässä tai salaatin kanssa iltapalaksi.