Mikä yhdistelmä - toimii!! Ohje Pullahiiren leivontanurkka-blogista. Mansikat ovat pakastimesta, mutta ohje toimii myös tuoreilla mansikoilla!

raparperimansikkapiirakka%20pullahiirib-

Pohja
3 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
4 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
3 tl vaniljasokeria
1 1/2 dl vettä
150 g voita
 
Päälle
noin 4-5 dl raparperia pilkottuna
noin 3 dl mansikoita pilkottuna
60 g voita
noin 2 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeri
3 tl vaniljasokeria
 
Vatkaa munat ja sokeri keskenään. Sulata voi ja siirrä sivuun jäähtymään. Kiehauta vesi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisäile ne vuorotellen kuuman veden kanssa vaahdon sekaan sekoitellen. Lisää lopuksi voisula joukkoon. Sekoita massa tasaiseksi. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (20x30 cm).
Pese raparperit ja pilko ne pieneksi. Pilko myös kohmeiset mansikat puoliksi. Ripottele raparperit ja marjat piirakan päälle. 
Sekoita lopuksi huoneenlämpöinen voi, vehnäjauhot sekä sokeri ja vaniljasokeri keskenään. Nypi ne. Jos seos tuntuu liian pehmeältä/sulalta, niin lisäile vielä hieman vehnäjauhoja. Ripottele seos raparperien ja mansikoiden päälle. 

Paista 175 asteessa noin 25-30 minuuttia. Piirakkaa ei kannata ylipaistaa eli heti kun cokctailtikkuun ei tartu tikkutestillä märkää taikinaa, on piirakka valmis.