Voi mavonsilimä sanois Tonttu Toljanteri taatusti jos sais maistaa tätä kakkua =) Osui ja upposi, tässä on maut kohdallaan! Luumua, vaniljaa, suklaata... loistava yhdistelmä!

Luumuhyydykekakkub-normal.jpg

20 cm vuokaan:

pohja:

65 g voita
35 g tummaa suklaata
1 dl sokeria 
hyppysellinen suolaa 
½ tl vaniljasokeria 
1 kananmuna
 
Sulata voi kattilassa. Ota kattila liedeltä ja lisää suklaapalat voisulaan. Sekoita, kunnes seos on tasaista.
Lisää sokeri, suola ja vaniljasokeri. Sekoita muna joukkoon. Lisää lopuksi vehnäjauhot. Kaada taikina vuokaan.
Paista 175 asteessa n. 15 minuuttia. Tarvittaessa pese vuoan reunarengas. Anna jäähtyä ennen täytteen kaatamista.
 
täyte:

2 tl liivatettajauhetta
2 rkl vettä
250 g maitorahkaa
1 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
1 prk vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
½ prk luumumarmeladia

Sekoita liivatejauhe veteen. Kostuta jäähtynyt pohja esim. maidolla. Vatkaa vaniljakastike, lisää vaahdon joukkoon rahka, sokerit ja luumumarmeladi. Kun liivate on turvonnut, lämmitä mikrossa n. 15 sekuntia, kunnes se on sulanut. Lisää liivateseos täytteen joukkoon pikku hiljaa koko ajan voimakkaasti vatkaten. Kaada täyte pohja päälle, hyydytä jääkaapissa.

Koristele kakku haluamallasi tavalla (mulla suklaarusinoita).

 
Jauhot tarjosi: