Tätä makeaa torttua syötiin nakki-ranskanperuna-pizza-salaatti-hässäkän jälkeen uutta vuotta odotellessa.  Mantelilastuja ei kaapistani löytynytkään, mutta onneksi apu oli lähellä, rouhetta löytyi naapurista. Ohje Kliivian keittiöstä.

LUUMU-MASCARPONETORTTU

Pohja:
100 g voita
0,5 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
0,5 tl vaniljasokeria

Täyte:
n. puoli purkkia luumumarmeladia (torttutäytettä)
250 g mascarponea
0,75 dl sokeria
0,5 tl vaniljasokeria
1 muna
mantelilastuja

Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokerit vaahdoksi ja lisää jauhot, sekoita tasaiseksi. Laita irtopohjavuoan (22-24 cm) pohjalle leivinpaperi ja voitele reunat. Painele taikina pohjalle ja n. 2 cm reunoille ja laita jääkaappiin vartiksi. Painele pohjaan haarukalla reikiä ja paista 180 asteessa 10 minuuttia. Anna jäähtyä muutama minuutti. Levitä pohjalle varovasti luumumarmeladi. Sekoita mascarponeen sokerit ja muna ja levitä marmeladin päälle. Ripottele päälle mantelilastuja. Paista 180 asteessa 30 minuuttia ja tarjoa haaleana tai jäähtyneenä. (jäähtyneen piirakan päälle voi sihdata tomusokeria.