Löysin terveellisen suolaisen piirakan pohjan ohjeen =) Vähän sitä pohjaa Myllärin Luomuilla muokkasin täysjyväisemmäksi ja pohjan päälle heittelin mm. lohta ja parsakaalia... hyvää tuli!
pohja:
1 dl vettä
½ dl öljyä
(½tl suolaa)
1 dl Myllärin Luomu kaurahiutaleita
2 dl Myllärin Luomu Täysjyvävehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
täyte:
n. 150 g savulohta
parsakaalia (pakasteesta)
kourallinen kevyt salaattijuustokuutioita murustettuna
2 dl kevyt ruokakermaa
2 kanamunaa
mustapippuria rouheena
pinjansiemeniä
Mittaa pohjan ainekset kulhoon ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Levitä taikina piirakkavuoan pohjalle ja hieman reunoille (kostutetuin käsin onnistuu parhaiten).
Levitä savulohi, parsakaali ja murustettu salaattijuusto pohjan päälle. Ripottele päälle mustapippuria. Riko kananmunat kulhoon ja sekoita joukkoon ruokakerma. Kaada muna-kermaseos piirakan päälle. Ripottele pinnalle pinjansiemeniä. Paista piirakkaa uunin alatasolla 200 asteessa noin 30 minuuttia.
Jauhot tarjosi: