Autorata-kakku oli tämän vuoden kakkutoivomus pikku isännän nimppareille, joten eipä muuta kuin kakkua asfaltoimaan
AUTORATA-KAKKU
Pohja (gluteeniton):
6 kananmunaa
3 dl sokeria
1½ dl gluteenitonta jauhoseosta
1½ dl perunajauhoja
1½ tl leivinjauhetta
Täyte (Kinuskikissalta):
7 liivatelehteä (laitoin 8)
3 ¼ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta (laitoin 4 dl)
1 ½ prk (á 200 g) vaniljarahkaa (laitoin 2 dl)
450 g mansikoita (n. 4 ½ dl sosetta)
sokeria maun mukaan
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota vaniljakastike. Sekoita joukkoon vaniljarahka. Soseuta mansikat. Ota mansikkasoseesta reilun desin verran erilleen kattilaan ja sekoita loput täytteeseen. Lisää sokeria maun mukaan.
Pursotukset:
Flora Vispiä, värjätty Wiltonin vihreällä pastavärillä
Nurmikko:
Sokericremeä, värjätty Wiltonin vihreällä pastavärillä
Autorata, kukat:
sokerikuorrutusta