Autorata-kakku oli tämän vuoden kakkutoivomus pikku isännän nimppareille, joten eipä muuta kuin kakkua asfaltoimaan

AUTORATA-KAKKU

Pohja (gluteeniton):

6 kananmunaa

3 dl sokeria

1½ dl gluteenitonta jauhoseosta

1½ dl perunajauhoja

1½ tl leivinjauhetta

Täyte (Kinuskikissalta):

7 liivatelehteä (laitoin 8)
3 ¼ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta (laitoin 4 dl)
1 ½ prk (á 200 g) vaniljarahkaa (laitoin 2 dl)
450 g mansikoita (n. 4 ½ dl sosetta)
sokeria maun mukaan

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota vaniljakastike. Sekoita joukkoon vaniljarahka. Soseuta mansikat. Ota mansikkasoseesta reilun desin verran erilleen kattilaan ja sekoita loput täytteeseen. Lisää sokeria maun mukaan.

Pursotukset:

Flora Vispiä, värjätty Wiltonin vihreällä pastavärillä

Nurmikko:

Sokericremeä, värjätty Wiltonin vihreällä pastavärillä

Autorata, kukat:

sokerikuorrutusta