Ostin Mian "kesäTupperware"-torilta silikonisen kakkuvuoan, ostaessani silmissäni kiilsi tämä kokeilu =):

JÄÄTELÖKAKKU

1806148.jpg

 

n. <?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />175 g suklaata

n. 2tl ruokaöljyä

 

vajaa 1½ l mansikkajäätelöä

2 dl kaurakeksirouhetta

toffeekastiketta (Dr. Oetker)

 

Pilko suklaa kulhoon ja lisää joukkoon ruokaöljy. Sulata suklaa puoliteholla mikrossa tai vesihauteessa sulaksi ja sekoita. Voitele kevyesti silikooninen vuoka öljllä. Pyyhi ylimmääräinen öljy pois talouspaperilla. Kaada sula suklaa vuokaan ja kallistele vuokaa käsissäsi, kunnes suklaa on valunut joka puolelle vuokaa tasaisesti. Valuta ylimääräinen sula suklaa pois vuoasta. (jos jätät ylimääräisen suklaan vuokaan, tulee suklaakuorrutteesta niin paksu että sitä on vaikea leikata) Nosta vuoka pakkaseen kovettumaan noin 5 minuutiksi.

Pehmitä jäätelö sekoittamalla lusikalla. Lusikoi jäätelöa puoleen väliin vuokaan. Ruohi keksit karkeaksi rouheeksi ja ripottele jäätelön päälle vuokaan. Keksirouheen päälle reilusti toffeekastiketta. Täytä vuoka jäätelöllä. Peitä vuoka kelmulla ja laita se pakkaseen seuraavaan päivään.

Venytä vuoan reunaa joka puolelta irti kakun pinnasta, niin että suklaakuoren ja vuoan reunan väliin pääsee ilmaa. Kumoa kakku tarjoilulautaselle. Vedä vuoka irti varovaisesti. Koristele kakku haluamallasi tavalla.

Ohje on Marielta.

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />