Tämän piirakan myötä toivottelen:
LEPPOISAA JUHANNUSTA!
Ohje on tyrniä ja tyrskyjä - blogista, Kiitos =)
Muruseos ja pohja:
4 dl vehnäjauhoja
1,5 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1 tl vaniljasokeria
130 g sulatettua voita
1 prk smetanaa
1 kananmuna
Täyte:
4-5 raparperin vartta
1 prk mascarponea
0,5 dl sokeria
1 kananmuna
1,5 tl vaniljasokeria
100 g valkosuklaata
Ensin tehdään muruseos. Sekoitetaan keskenään vehnäjauho, sokeri, leivinjauhe, sooda sekä vaniljasokeri ja lisätään sulatettu voi. Sekoitetaan murumaiseksi seokseksi. Otetaan taikinasta reilu 2/3 ja lisätään siihen smetana sekä kananmuna ja vatkataan sileäksi taikinaksi. Levitetään taikina vuoan pohjalle. Valmistetaan täyte sekoittamalla keskenään mascarpone ja sokerit sekä kananmuna. Lisätään seokseen sulatettu jäähdytetty suklaa ja lopuksi raparperinpalat. Levitetään täyte pohjan päälle. Päällimmäiseksi ripotellaan 1/3 muruseoksesta. Paistetaan 180 asteessa puolisen tuntia. Leikataan hieman jäähtyneenä.