Ohje Pullahiiren leivontanurkasta:

VADELMA-PERSIKKAPIIRAKKA




Pohja
3 1/2 dl jauhoja
150 g voita
1 1/2 dl sokeria
 
Täyte
2 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
150 g ranskankermaa
100 g ricottajuustoa tai tuorejuustoa
2 tl vaniljasokeria
2 rkl perunajauhoja
4 dl vadelmia
2 persikkaa
 
Laita kylmä voi, sokeri ja jauhot keskenään monitoimikoneeseen. Murusta seos leikkuuterällä mureaksi. Ota noin 1 1/2 dl muruseosta erilleen ja painele loput noin 15x20 cm vuokan pohjalle. 
Paista pohjaa noin 10 minuutin ajan 175 asteessa.
 
Valmista täyte vatkaamalla täytteen ainekset - marjoja ja persikkaa lukuunottamatta - keskenään. Kaada täyte esipaistetun piirakkapohjan päälle. Kuori persikat ja leikkaa ne ohuiksi lohkoiksi. Levitä vadelmat ja persikat täytteen päälle. Murustele lopuksi erilleen otettu muruseos koko piirakan päälle. Paista uunin alatasolla 175 asteessa noin 35-45 minuutin ajan.
 
Anna jäähtyä ennen paloiksi leikkaamista!