... no ei sentään vielä maisterille, mutta äidin ja iskän silmissä kyllä eli meidän pikku uimamaisterille, ONNEA!!!

Pikku-maisteri suoritti mm. meritähti-vaatimuksen, joten "meritähtiä" myös kakussa!

RAPARPERI-MANSIKKAKAKKU

POHJA:

Kääretorttupohja (Ostettu Fazerin leipomosta kääretortun vetopohjia)

TÄYTE (Vesselin väkerrykset):


2,5 dl flora vanillaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 tl vaniljasokeria

 

5 isohkoa raparperin vartta
2 dl vettä
2dl sokeria
100 g valkosuklaata
5 liivatelehteä

PÄÄLLINEN (täältä):

400 g mansikoita

½ dl sokeria

1 dl mansikkamehua

4 liivatelehteä

 

Kuori ja paloittele raparperit. Keitä pehmeäksi veden ja sokerin kanssa. Siivilöi raparperit ja keitinliemi erilleen.
Laita 5 liivatetta likoamaan kylmään veteen. Vatkaa flora vanilla vaahdoksi, lisää joukkoon tuorejuusto, vanilja sokeri, sulatettu suklaa ja keitetyt raparperit. Kiehauta tilkka vettä ja sulata siihen liivatteet. Lisää seokseen ja kaada pohjan päälle. Laita kylmään hyytymään.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Soseuta mansikat ja lisää sokeri. Liuota puristetut liivatteet kuumaan mansikkamehuun. Lisää liivateliuos mansikoiden joukkoon. Kaada seos varovasti hyytyneen kakun päälle. Hyydytä kakkua jääkaapissa yön yli.