Tässä hyvä ohje, mihin saa sotkettua vähän ruskettuneet banaanit =)

BANAANI-SUKLAATIIKERI

Ohje on Pirkalta:

200 g leivontamargariinia

2 dl sokeria

3 kananmunaa

3½ dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

BANAANITAIKINAAN:

1 tl raastettua sitruunan kuorta

1 rkl sitruunamehua

1 tai 2 banaania (2 dl soseutettuna)

SUKLAATAIKINAAN:
2 rkl kaakoajauhetta

½ rkl vahvaa kahvia

Voitele ja jauhota noin 1,8 litran kakkuvuoka. Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe ja lisää taikinaan. Ota taikinasta noin 1/3 toiseen kulhoon. Raasta hyvin pestyn sitruunan kuori ja purista sitruunasta mehu. Kuori ja soseuta banaani. Mausta banaanisose sitruunanmehulla ja kuoriraasteella. Lisää banaanisose isompaan taikinaan, kaakaojauhe ja kahvi toiseen. Levitä taikinat kerroksittain kakkuvuokaan niin että pohjalle, keskelle ja pinnalle tulee vaalea banaanitaikinakerros.

Kypsennä kakkua 175-asteisen uunin alatasolla runsas tunti. Anna kakun jäähtyä ennen kuin kumoat sen.