Ohje Valiolta:

SAVULOHIRULLA




POHJA:

75 g voita
1 dl vehnäjauhoja
3 dl täysmaitoa
½ pss (75 g) pakastepinaattia
4 munaa
½ tl suolaa
½ tl leivinjauhetta

TÄYTE:
200 g kylmäsavulohta (mulla lämminsavua)
1 prk (120 g) smetanaa
1 rasia (200 g) ruohosipuli tuorejuustoa
½ tl sitruunapippuria
1 rkl limetti- tai sitruunamehua
1 dl hienonnettua tilliä


Sulata voi kattilassa ja kiehauta siinä jauhot. Lisää maito ohuena nauhana samalla hyvin sekoittaen. Keitä vielä 2 min koko ajan sekoittaen. Lisää pinaatti sekoittaen. Anna jäähtyä.
Lisää kattilaan munat, suola ja leivinjauhe. Vatkaa seos sähkövatkaimella tasaiseksi.
Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
Paista uunin keskiosassa 200 asteessa n. 20 min tai kunnes pohja on kypsä. Kumoa pohja leivinpaperille ja irrota päältä leivinpaperi.
Valmista täyte: Leikkaa ruodoton kala pieniksi kuutioiksi. Lisää smetana, tuorejuusto, sitruunapippuri, limettimehu ja tilli. Levitä seos jäähtyneelle munakaslevylle. Leikkaa levy kahteen osaan käärimisen helpottamiseksi.
Rullaa levyt pitkältä sivulta kääretortun tapaan. Kiedo rullat leivinpaperiin ja alumiinifolioon.
Anna vetäytyä jääkaapissa 1 - 3 t.