... joten pakkohan sitä oli testata... Täytyy sanoa, että itse vähän petyin, maku oli ehkä vähän... hmmm... teollinen. Mutta ei kakkua enää jääkaapissa näy, joten kyllä se jollekin on kelvannut.

CAIPIRINHA-KAKKU Gluteeniton

Pohja:

2 munaa

runsas ½ dl sokeria

runsas ½ dl perunajauhoja

½ tl leivinjauhetta

Vaahdota munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Siivilöi joukkoon jauhot. Levitä seos irtopohjavuokaan (Ø 24 cm). Paista pohja 160 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

Täyte:
5 liivatelehteä
2,5 dl Flora vispiä
200 g vaniljan makuista tuorejuuston tyyppistä kasvirasvavalmistetta
1 pss Santa Marian Caipirinha Drink Mix -seosta
3 dl tomusokeria
1 rkl vaniljasokeria
1/2 dl kylmää vettä

Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen.
Vatkaa Flora vispi vaahdoksi, lisää joukkoon vanilja"tuorejuusto," sekä Caipirinha-drinkkijuomaseos.
Mausta tomusokerilla ja vaniljasokerilla.
Kuumenna vesi mikrossa tai kasarissa kiehuvaksi, liuota joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet, anna jäähtyä hetki.
Lisää liivateseos ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen.
Kaada täyte vuokaan pohjan päälle, anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti tai yli yön.
Koristele hedelmillä ja/tai marjoilla.