nimittäin friteerauskeittimen =)

FRITEERATUT BANAANIT

Banaanit friteerasin Pirkan ohjeella (pienin muutoksin):

3 banaania

2 rkl vehnäjauhoja

FRITYYRITAIKINA:
1 dl vettä

1 rkl öljyä

1½ dl vehnäjauhoja

½ tl leivinjauhetta

2 kananmunan valkuaista

Keittämiseen käytin Rainbow:n friteerausöljyä

Sekoita frityyritaikinaa varten vesi,öljy ja vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Anna taikinan turvota puolisen tuntia ja lisää sitten kovaksi vaahdoksi vatkatut valkuaiset.

Kuori ja leikkaa banaanit vinottain 4-5 palaan. Kierittele banaanit vehnäjauhoissa. Kuumenna öljy padassa tai kattilassa 180-asteiseksi. Kokeile öljyn kuumuutta pienellä taikinanokareella. Kun taikina ruskistuu minuutissa, voit aloittaa paistamisen. Kasta banaanipalat frityyritaikinaan. Nosta kattilaan haarukalla kerrallaan 4-5 palaa. Anna banaanipalojen kiehua 3-4 minuuttia kuumassa öljyssä, kunnes ne ovat kauniin vaalean ruskeita.

Nosta banaanipalat haarukalla tai reikäkauhalla vadille hetkeksi valumaan talouspaperin päälle ja sitten tarjoiluvadille.

 

Keitin toimi loistavasti ja banaanit olivat, slurps ja nielaus, herkkuja!!

Tässä kuva keittimestä =)

1248771261_img-d41d8cd98f00b204e9800998e