nimittäin friteerauskeittimen =)
FRITEERATUT BANAANIT
Banaanit friteerasin Pirkan ohjeella (pienin muutoksin):
3 banaania
2 rkl vehnäjauhoja
FRITYYRITAIKINA:
1 dl vettä
1 rkl öljyä
1½ dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
2 kananmunan valkuaista
Keittämiseen käytin Rainbow:n friteerausöljyä
Sekoita frityyritaikinaa varten vesi,öljy ja vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Anna taikinan turvota puolisen tuntia ja lisää sitten kovaksi vaahdoksi vatkatut valkuaiset.
Kuori ja leikkaa banaanit vinottain 4-5 palaan. Kierittele banaanit vehnäjauhoissa. Kuumenna öljy padassa tai kattilassa 180-asteiseksi. Kokeile öljyn kuumuutta pienellä taikinanokareella. Kun taikina ruskistuu minuutissa, voit aloittaa paistamisen. Kasta banaanipalat frityyritaikinaan. Nosta kattilaan haarukalla kerrallaan 4-5 palaa. Anna banaanipalojen kiehua 3-4 minuuttia kuumassa öljyssä, kunnes ne ovat kauniin vaalean ruskeita.
Nosta banaanipalat haarukalla tai reikäkauhalla vadille hetkeksi valumaan talouspaperin päälle ja sitten tarjoiluvadille.
Keitin toimi loistavasti ja banaanit olivat, slurps ja nielaus, herkkuja!!
Tässä kuva keittimestä =)