LIHAKASTIKE
Lueskelin taas Painonvartijat-lehteä ja vastaan tuli tämä lihakastikkeen ohje. Kevyttä ja maukasta.
2 sipulia
400 g naudan- tai porsaanlihasuikaleita
2-3 dl vettä
1 rkl Knorr Vasikanliemitiivistettä
1rkl tomaattipyreetä
1 rkl ketsuppia
0,25 tl mustapippurirouhetta
1 tl paprikajauhetta
1tl rakuunaa tai basilikaa
(suolaa tai soijakastiketta)
(1 dl hillosipuleita)
2 rkl Maizena ruskeaa suurustetta
Kuori ja silppua sipulit. Paahda niitä hetki padassa. Lisää lihasuikaleet ja paista ruskeiksi. Kaada pataan 2-3 dl vettä. Mausta liemitiivisteellä, tomaattipyreellä. ketsupilla, pippurilla ja paprikajauheella. Keitä hiljaisella lämmöllä n. 30 min, kunnes lihapalat ovat kypsiä. Lisää tarvittaessa vettä. Tarkista maku ja mausta rakuunalla sekä tarvittaessa suolalla tai soijakastikkeella. (Lisää pataan hillosipulit.) Kuumenna kiehuvaksi ja ripottele Maizena suuruste pintaan. Keitä minuutin ajan koko ajan sekoittaen.