Painonvartijoiden ohje (tosin vaihdoin mustaherukat mustikoihin):
MUSTIKKA-VANILJAHYYTELÖ

4 annosta
Mustikkahyytelö:
2 liivatelehteä
100 g mustikoita
2 dl vettä
½ dl makeutusjauhetta
Vaniljahyytelö:
1 liivatelehti
3/4 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta (rasvaa 9%)
1 tl vaniljasokeria
Pehmitä mustikkahyytelön liivatelehdet kylmässä vedessä. Keitä mustikoista ja vedestä vahva mehu. Siivilöi mehu (2 dl) ja mausta se makeutusjauheella. Lisää 2 valutettua ja hyvin puristettua liivatelehteä kuumaan mehuun.
Laita kapeat ja korkeat jälkiruoka-astiat, esim. suorat lasit, vinoparkkiin kulhoon tai sopivan kokoiseen rasiaan. Kaada mehu-liivateseos laseihin, laita jääkaappiin ja anna hyytyä muutamia tunteja.
Pehmitä vaniljahyytelön liivatelehti kylmässä vedessä. Vatkaa jääkaappi kylmä vaniljakastike ja vaniljasokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Liuota liivatelehti ruokalusikalliseen kiehuvaa vettä ja sekoita haaleaksi jäähtynyt seos vaniljavaahtoon. Nosta jälkiruoka-astiat normaaliin asentoon ja annostele vaniljavaahto päälle. Jatka jäähdyttämistä vielä noin 2 tuntia.
Viimeistele jälkiruuat jäisillä mustikoilla.
Laita kapeat ja korkeat jälkiruoka-astiat, esim. suorat lasit, vinoparkkiin kulhoon tai sopivan kokoiseen rasiaan. Kaada mehu-liivateseos laseihin, laita jääkaappiin ja anna hyytyä muutamia tunteja.
Pehmitä vaniljahyytelön liivatelehti kylmässä vedessä. Vatkaa jääkaappi kylmä vaniljakastike ja vaniljasokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Liuota liivatelehti ruokalusikalliseen kiehuvaa vettä ja sekoita haaleaksi jäähtynyt seos vaniljavaahtoon. Nosta jälkiruoka-astiat normaaliin asentoon ja annostele vaniljavaahto päälle. Jatka jäähdyttämistä vielä noin 2 tuntia.
Viimeistele jälkiruuat jäisillä mustikoilla.