Näiden mustikka(valko)suklaapatukoiden ohje löytyi uusimmasta Leivotaan-lehdestä. Ohjeessa lukee, että patukat sopivat hyvin mm. välipalaksi, joten siis jauhopussit esiin ja kokeilemaan! Lopputulos oli kyllä kertakaikkisen loistava, ihanan mustikkaista, rapeaa ja maistuvaa, suosittelen!!
25-30 palaa
Pohja:
150 g voita
1 dl sokeria
3 dl Myllärin leivontakarkea vehnäjauhoja
1-2 rkl vettä
Murotaikina:
100 g voita
½ dl sokeria
1 dl Myllärin leivontakarkea vehnäjauhoja
2 dl Myllärin Luomu kaurahiutaleita
Täyte:
150 g mantelimassaa
225 g mustikoita
2-3 rkl sokeria
1 rkl maissitärkkelystä
Koristelu:
75 g (valko)suklaata
Pohja: Leikkaa voi kuutioiksi ja sekoita sokerin kanssa, lisää jauhot ja sekoita murenevaksi massaksi. Lisää joukkoon vesi ja sekoita taikinaksi. Laita se muovipussiin ja anna levätä jääkaapissa 30 min.
Kuumenna uuni 180 asteeseen. Sekoita murotaikinan ainekset keskenään.
Laita leivinpaperi n. 25x30 cm pellille. Painele pohjataikina paperille ja pistele siihen reikiä haarukalla.
Täyte: Raasta mantelimassa hienoksi ja ripottele pohjan päälle. Sekoita mustikat, sokeri ja maissitärkkelys keskenään ja levitä pohjan päälle.
Ripottele päälle murotaikina ja paista uunissa n. 40 min, kunnes kakku alkaa olla kullanruskea. Ota kakku uunista ja anna jäähtyä.
Leikkaa kakku paloiksi. Sulata suklaa ja valuta suklaa palojen päälle. Anna suklaa kovettua ja nauti =)
Jauhot tarjosi Myllärin Luomu.