Löysin tämän herkullisen ohjeen Suklaanpossun leivontablogista, Kiitos sinne =)

Tulipa samalla tehtyä myös pieni kemiallinen koe ;)... nimittäin jos sitruunamehun joukkoon kippaa 3 tl SOODAA, alkaa sellainen kuohunta että oksat pois =) ... soodapurkki ja liivatejauhepurkki sattumoisin ovat kovin samannäköisiä =)

Ensimmäistä kertaa muuten käytin liivatejauhetta. Purkki kyllä on kaapissa ollut jo kauan, mutta aina vaan on jäänyt kokeilematta... helppoa on!

Niin ja tiedättekö, että irtopohjavuoan voi myös koota väärin, tai ainakin minä voin! Kakun reunat vähän kärsi irrotusvaiheessa, sillä jouduin ottamaan reunat alakautta pois. Älkää kysykö miten se on mahdollista ;)

Mutta nyt siis kakkuun. Erittäin herkullista, sopivan makeaa, raikasta! Pohjana mulla oli kääretorttupohja. Varmasti teen uudelleen (seuravalla kerralla keksipohjalla!

Persikkakakku%20Suklaapossub-normal.jpg

(Ohje kopioitu suoraan Suklaapossun leivontablogista)

Pohja siis mulla vaalea kääretorttupohja, mutta tässä keksipohjan ohje:


Pohja:
100 g digestive-keksejä
2.5 dl kaurahiutaleita
0.5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

75 g sulatettua margariinia 

Täyte:

2 dl vispikermaa
100 g maustamatonta tuorejuusto
250 g maitorahkaa
3 dl persikkasosetta
0.75-1 dl sokeria (laitoin 1 dl)
1.5 rkl vaniljasokeria
3 tl liivatejauhetta TAI 6 liivatelehteä
0.5 dl sitruunan mehu (mulla saattuneesta syystä persikkalientä ;)

Kiille:
2 dl persikkasosetta
vajaa 1 tl liivatejauhetta TAI vajaa 2 liivatelehteä
1 rkl vettä

Koristelu:
Valkosuklaata
Pehmeitä keltaisia sokerihelmiä

Ota vaaleasta kääretorttupohjasta irtopohjavuon kokoinen "kiekko". Kiekko irtopohjavuoan pohjalla ja kostuta esim. maidolla. TAI
Tee pohja. Jauha keksit monitoimikoneessa terällä tai vaikka sauvasekoittimella avulla hienoksi. Lisää kaurahiutaleet, sokerit sekä jäähtynyt voisula ja hurauta vielä muutaman kerran, kunnes kaikki aineet ovat sekoittuneet keskenään. Painele seos lusikan avulla irtopohjaisen, halkaisijaltaan n 20cm kokoiseen vuokaan, jonka pohjalle olet ensin laittanut leivinpaperin palan. Laita vuoka jääkaappiin siksi aikaa kun teet täytteen.

Tee täyte. Avaa iso persikkapurkki (sis. n. 480 g persikkaa). Jätä liemi purkkiin ja ota persikat erilliseen kulhoon. Soseuta persikat. Ota soseesta 2 dl talteen kiillettä varten. Loput n. 3 dl käytetään täytteeseen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon tuorejuusto, maitorahka, sokeri, vaniljasokeri ja persikkasose. Sekoita liivatejauhe sitruunamehuun. Kun liivate on turvonnut, lämmitä mikrossa n. 15 sekuntia, kunnes se on sulanut. Lisää liivateseos vaahtoon pikku hiljaa liruttaen ja koko ajan voimakkaasti vatkaten. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa sokeria. Kaada täytemassa keksimurupohjan päälle. Peitä vuoka kelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti tai seuraavaan päivään.

Tee kakun päälle vielä ohut kiillekerros ennen kuin irrotat sen vuoasta. Turvota liivatejauhetta vedessä, kunnes se on turvonnut. Lämmitä mikrossa n. 10-15 sekuntia, kunnes liivate liukenee. Sekoita se hyvin persikkasoseeseen. Kaada seos hyytyneen täytteen päälle. Kopauta pari kertaa vuoan pohjasta, niin pinta tasoittuu. Laita kakku jääkaappiin hyytymään. Irrota hyytynyt kakku varovasti vuoasta, siirrä tarjoilulautaselle ja koristele haluamallasi tavalla. Jos haluat isomman kakun, käytä isompaa vuokaa ja tee täytettä 1.5-2-kertainen määrä.

Koristele kakku sulatetulla valkosuklaalla ja ripottele päälle pehmeitä sokerihelmiä.