Löysin tämän herkullisen ohjeen Suklaanpossun leivontablogista, Kiitos sinne =)
Tulipa samalla tehtyä myös pieni kemiallinen koe ;)... nimittäin jos sitruunamehun joukkoon kippaa 3 tl SOODAA, alkaa sellainen kuohunta että oksat pois =) ... soodapurkki ja liivatejauhepurkki sattumoisin ovat kovin samannäköisiä =)
Ensimmäistä kertaa muuten käytin liivatejauhetta. Purkki kyllä on kaapissa ollut jo kauan, mutta aina vaan on jäänyt kokeilematta... helppoa on!
Niin ja tiedättekö, että irtopohjavuoan voi myös koota väärin, tai ainakin minä voin! Kakun reunat vähän kärsi irrotusvaiheessa, sillä jouduin ottamaan reunat alakautta pois. Älkää kysykö miten se on mahdollista ;)
Mutta nyt siis kakkuun. Erittäin herkullista, sopivan makeaa, raikasta! Pohjana mulla oli kääretorttupohja. Varmasti teen uudelleen (seuravalla kerralla keksipohjalla!
(Ohje kopioitu suoraan Suklaapossun leivontablogista)
Pohja siis mulla vaalea kääretorttupohja, mutta tässä keksipohjan ohje:
100 g digestive-keksejä
0.5 dl sokeria
75 g sulatettua margariinia
Täyte:
0.5 dl sitruunan mehu (mulla saattuneesta syystä persikkalientä ;)
2 dl persikkasosetta
1 rkl vettä
Koristelu:
Valkosuklaata
Pehmeitä keltaisia sokerihelmiä
Tee kakun päälle vielä ohut kiillekerros ennen kuin irrotat sen vuoasta. Turvota liivatejauhetta vedessä, kunnes se on turvonnut. Lämmitä mikrossa n. 10-15 sekuntia, kunnes liivate liukenee. Sekoita se hyvin persikkasoseeseen. Kaada seos hyytyneen täytteen päälle. Kopauta pari kertaa vuoan pohjasta, niin pinta tasoittuu. Laita kakku jääkaappiin hyytymään. Irrota hyytynyt kakku varovasti vuoasta, siirrä tarjoilulautaselle ja koristele haluamallasi tavalla. Jos haluat isomman kakun, käytä isompaa vuokaa ja tee täytettä 1.5-2-kertainen määrä.
Koristele kakku sulatetulla valkosuklaalla ja ripottele päälle pehmeitä sokerihelmiä.