Otin tämän ohjeen talteen keväällä Kodin Pellervo - lehdestä. "Tätä täytyy testata"-lista on vaan niin hurrrjan piiitkä, joten nyt vasta ohje pääsi testaukseen ;)

Kuva näyttää vähän "ei niin houkuttelevalta" ja siltä kuin kasa mustikoita olisi kipattu kulhoon... ja niinhän siinä oikeastaan kävikin... allekirjoittanut kun vaan sattuu tykkäämään mustikoista :)

Tämä herkku maistuu ihan tälläisenaan, mutta pala jätskiä ei ole pahitteeksi ;)

luomu%20mustikkapaistos%20Kodin%20peller

4-6 annosta

2 luomukanamunaa

1 dl luomusokeria

½ dl sulatettua luomuvoita

1½ dl luomujogurttia (maustamaton)

1 dl Myllärin Luomu vehnäjauhoja

1 dl Myllärin Luomu kaurahiutaleita

½ dl Myllärin Luomu kauralese

1 tl jauhettua kardemummaa

1 tl leivinjauhetta

Lisäksi:

n. 5 dl kohmeisia mustikoita (tai muita marjoja)

2 rkl luomusokeria

n. 1dl Myllärin Luomu kaurahiutaleita

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Voitele 4-6 annosvuokaa (vetoisuus n. 2 dl). (Voit myös tehdä paistokset uuninkestävissä kahvikupeissa, muffinssipellillä, piirakkavuoassa)

Riko munat kulhoon. Sekoita mukaan sokeri, sulatettu voi ja maito. Lisää vehnäjauhot, kaurahiutaleet, leseet, kardemumma ja leivinjauhe. Sekoita vain sen verran, että saat tasaisen taikinan.

Lusikoi puolet taikinasta vuokiin ja ripottele reilu puolet marjoista päälle. Laita loput taikinasta sekä marjat vuokiin. Ripottele pinnalle sokeri ja kaurahiutaleet.

Kypsennä paistoksia n. 15-20 min. Anna hieman jäähtyä ja nauti.

 

Ohje mukana Myllärin Luomun Suomen inspiroivin leipoja -kisassa.