Myllärin Luomun Suomen Inspiroivin Leipojablogi - kisa jatkuu vielä tänä vuonnakin, tammi- ja helmikuun... koittakaa siis kestää näitä kilpailutuotoksia ;)
Tammikuun teema on: TERVEELLISTÄ JA MAUKASTA TÄYSJYVÄSTÄ
Täysjyvähän on Wikipedian ;) mukaan:
"Täysjyvällä tarkoitetaan viljan jyvää, josta ei ole poistettu mitään osia. Jyvästä hyödynnetään siis kaikki kerrokset ja näin säilytetään kaikki viljan tärkeät ravintoaineet.
Täysjyvävilja sisältää runsaasti vitamiineja, hivenaineita sekä kuitua. Täysjyvä onkin yksi tärkeimmistä B- ja E-vitamiinien, raudan, magnesiumin, seleenin ja kuidun lähteistä ravinnossamme."
Joten täysjyvää siis tulossa :)
Aloitan tällä mehevällä Porkkanakakulla (ohjeen löysin... uskaltaakohan sitä tässä kertoa... Raision keittokirjasta).
300 g porkkanaa
2 dl ruokosokeria
3 dl Myllärin Luomu Täysjyvävehnäjauhoja
1 tl kanelia
1/4 tl muskottipähkinää
1 tl vaniljasokeria
1 tl ruokasoodaa
1 dl hasselpähkinärouhetta
3/4 dl rypsiöljyä
200 g sitruunanmakuista rahkaa
2 keltuaista
2 valkuaista
Vuoan jauhotus:
Myllärin Luomu Korppujauhoja (mikä muuten on myöskin täysjyvää!)
rypsiöljyvalmistetta
Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka (1,5 l).
Kuori ja viipaloi porkkanat. Keitä porkkanat vähässä vedessä kypsiksi. Valuta. Lisää puolet sokerista ja soseuta sauvasekoittimella. Anna jäähtyä.
Mittaa kuivat aineet kulhoon. Sekoita. Lisää joukkoon rypsiöljy, rahka ja keltuaiset ja porkkanasose. Sekoita tasaiseksi.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja nostele taikinaan varovasti sekoittaen.
Kaada vuokaan ja paista uunin alatasossa noin 1 tunti.
Jauhot tarjosi: