Aina tulee tehtyä kinkkupiirakka tämän vanhan (ja toki myös hyvän) ohjeen mukaan. Nyt piti saada jotain piristystä kinkkupiirakkaan, joten tässä tulos:
KINKKU-JUUSTOPIIRAS
Ohje on kopioitu suoraan Sunnuntai-leivontasivuilta:
(6-8:lle)
Täyte:
150 g palvikinkkua
1/2 paprikaa (laitoin he-ma-pa)
2 dl purjosuikaleita (60 g) (en laittanut)
1/2 dl hienonnettua persiljaa
Täytteen päälle:
1 prk Keiju Kevyt Ruohosipuli -kasvirasvatuorejuustoa
1 prk Keiju Ruoka -kasvirasvasekoitetta (12 %)
3 munaa
1/3 tl rouhittua mustapippuria
(suolaa)
Pinnalle:
1 dl juustoraastetta
1. Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
2. Painele taikina piirakkavuoan (halkaisija n. 28 cm) pohjalle ja reunoille. Paista pohjaa uunin alatasolla 10 minuuttia.
3. Leikkaa kinkku ja paprika kuutioiksi sekä purjo suikaleiksi. Hienonna persilja. Levitä täyteaineet esipaistetun pohjan päälle.
4. Sekoita tuorejuusto, Keiju Ruoka ja munat keskenään, lisää pippuri. Kaada seos täytteen päälle vuokaan. Ripottele pinnalle juustoraaste.
5. Jatka kypsentämistä uunin alatasolla noin 30 minuuttia, kunnes piirakan pinta on kauniin ruskea.