Meillä on vietetty kuopuksen ensimmäistä nimipäivää helteisissä ja mansikansuklaisissa merkeissä :) Nimpparikakuksi valitsin oikean herkun, maut kohdillaan (vaikka itse sanonkin!). Kunniaa en tästä ohjeesta voi itselleni ottaa, vaan pohjasta suuri kiitos menee Suklaapossulle ja täytteestä Tarun Taikakakut-blogiin!

Tämä pohja on niin mehevä ja suklainen, sitä voisi syödä ihan pelkästään. Kostutusta ei tarvita. Täyte taas komppaa hienosti pohjan makeutta. Loisto yhdistelmä siis!

Määrät olivat hiukan hakusessa... mutta pitäähän sitä koemaistelut tehdä ennen virallista versiota ;)

Eli pohjan tein 24 cm vuokaan, valmiista kakusta 1/3 meni koekakkuun ja 2/3 varsinaiseen kakkuun. Täyttettä riitti komeasti niin koe- kuin varsinaiseen kakkuun sekä vielä komea lasillinen "gluteenittomalle" ;)

Kokeilkaa, suosittelen!

2014-07-21-normal.jpg

Pohja:

125 g voita
50 g tummaa suklaata sulatettuna
1 dl rypsiöljyä
2 dl vettä
1.5 dl ranskankermaa (tai piimää)
3 munaa
1.5 dl sokeria
1.5 dl fariinisokeria
4.75 dl vehnäjauhoja
1 dl tummaa kaakaojauhetta
1 ½ tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
0.5 tl suolaa
1 rkl vaniljasokeria

Sulata voi ja suklaa mikrossa varovasti välillä sekoittaen. Sekoita joukkoon öljy, vesi, ranskankerma, sokerit sekä munat yksitellen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi, mutta älä vaivaa, jottei taikina sitkisty. Kaada taikina voideltuun n. 20-22 cm irtopohjavuokaan paista 170 °C noin 55 minuuttia tai kunnes tikkuun ei jää kokeiltaessa taikinaa. Laita vuoan päälle folio paistamisen loppupuolella, ettei pinta pala. Anna jäähtyä.

Mansikka-mascarponetäyte:
250 g (1prk) Mascarpone-tuorejuustoa
4 dl kermaa
400 g (2prk) metsämansikkajogurttia
½ dl sokeria
6 liivatelehteä
½ dl vettä 
n. 1 litra tuoreita mansikoita 

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma ja sokeri. Lisää vaahtoon mascarpone ja jogurtti. Kiehauta vesi (kattilassa tai lasissa mikrossa) ja liota liivatteet siihen, lisää ohuena nauhana täytteeseen. Lisää lopuksi paloitellut mansikat. Jaa täyte kakun väleihin ja anna hyytyä jääkaapissa ainakin 4 tuntia. 

Täytteen reunoille laitoin tuoreita halkaistuja mansikoita... väärinpäinhän ne loppujen lopuksi meni, mutta mitäpä tuosta :)
Päälle pursottelin kermavaahdon javaniljarahkan yhdistelmästä pursotukset.

Tässä kuva vielä koekakusta:

Koekakkub-normal.jpg