lauantai, 2. heinäkuu 2011
Tämä sopii kesätarjottavaksi ja toki myös muulloinkin. Ihanan viileää ja samettisen pehmeää... suosittelen.. kaiken lisäksi niin helppo ja nopea valmistaa!!
KUNINGATAR-SEMIFREDDO (laktoositon, gluteeniton)
Ohje Valiolta:
VALMISTUSAINEET:
1 prk (330 g) Valion vanhan ajan vaniljakastiketta
2 prk (a 200 g) Valion maustettua rahkaa kuningatar
KORISTELUUN:
Valio Vanilla kinuskikastiketta
marjoja
Vuoraa vuoka kelmulla. Vatkaa vaniljakastike kovaksi vaahdoksi kannumaisessa astiassa, näin vaahto syntyy nopeammin. Lisää maustettu rahka. Kaada seos vuokaan. Peitä vuoka ja anna pakastua max. n. 4 tuntia.
Semifreddo tarkoittaa puoliksi jäätynyttä. Jos semifreddon antaa jäätyä kokonaan, sen voi tarjota jäädykkeenä.
Temperoi jäädykettä jääkaapissa n. tunti ennen tarjoilua, näin rakenne on miellyttävän pehmeä suutunnultaan.
Kumoa semifreddo ja poista kelmu. Koristele marjoilla ja kinuskastikkella.