Synttäriherkut senkun jatkuu. Piti tehdä raparperimisua (aion kyllä vielä sitä tehdäkkin), vaan tulikin sitten tätä juustokakkua, ei yhtään hullumpi vaihtoehto ;) Raparperihillon keittelin maku.fi:n ohjeella, sillä misuahan olin jo tekemässä :) Muuten seurailin Makeaa-blogin ohjetta.

Mansikka%20raparperi%20kakkub-normal.jpg

Raparperihillo:

500 g raparperia
1/2 dl vettä
1 1/2 dl sokeria
1 kpl vaniljatankoa
 
Paloittele raparperit. Pane kattilaan palat, vesi, sokeri ja halkaistu vaniljatanko. Keitä 10 minuuttia, kunnes raparperit ovat hajonneet. Jäähdytä hillo. Poista hillosta vaniljatanko.
 

Pohja:

150g kaurakeksejä

60g voita

Murskaa keksit ja nypi voi joukkoon. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuuan pohjalle.

Raparperitäyte:

200g maustamatonta tuorejuustoa

250g maitorahkaa

2dl raparperihilloa

3/4 dl sokeria

4 liivatelehteä

0,5dl kiehuvaa vettä

1,25dl flora vispiä

Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Yhdistä tuorejuusto, rahka, hillo ja sokeri. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi ja liuota ne kuumaan veteen. Sekoita vispaten tuorejuusto seokseen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää käännellen tuorejuustoseokseen. Kaada pohjan päälle ja laita kylmään hyytymään.

Mansikkatäyte:

200g maustamatonta tuorejuustoa

250g maitorahkaa

1dl sokeria

3dl mansikoita

4 liivatelehteä

0,5dl kuumaa vettä

1,25 dl flora vispiä

Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Soseuta mansikat. Yhdistä tuorejuusto, rahka, mansikkasose ja sokeri kulhossa. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi ja liuota ne kuumaan veteen. Sekoita vispaten tuorejuusto seokseen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää käännellen tuorejuustoseokseen. Kaada raparperiseoksen päälle ja hyydytä kylmässä vähintään 4 tuntia.

2014-05-29-normal.jpg