Näin alkuun... Ei, en ole saanut soppakauhasta päähäni! Yksi "harrastuksistani" vaan on tulkita asioita myös toiselta kantilta =)
Eli asiaan! Myllärin Luomun Suomen Inspiroivin leipoja - kisa jatkuu. Marraskuun teemana on: KAIKKI ALKAA JUURESTA.
Joten tämä leipomus alkaa punaJUURESTA ;)
Ja tähän alkuun vielä: Kyllä, olen ymmärtänyt teeman myös ihan oikein ;)
Kuorrutteeseen laitoin sulatejuustoa ja voi miten hyvää se onkaan... mielestäni voittaa tuorejuuston mennen tullen! Moni kehui sulatejuustoa paremmaksi Porkkanakakku-postauksessa ja samaa mieltä siis olen!
1 kananmuna
0,75 dl sokeria
½ rkl leivinjauhetta
1 tl kanelia
½ tl vaniljasokeria
1 dl Myllärin leivontakarkea vehnäjauhoja
1½ dl punajuuriraastetta
50 g taloussuklaata
½ dl öljyä
½ dl omenahilloa
Kuorrutus:
25 g voita
50 g sulatejuustoa
2 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
Koristeluun:
mantelirouhetta
Kuori ja raasta punajuuri hienoksi raasteeksi ;)
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kuiva-aineet keskenään ja sekoita munavaahtoon. Sulata suklaa. Kääntele punajuuriraaste, suklaa, öljy ja omenahillo varovasti taikinaan. Kaada taikina voideltuun vuokaan (mulla 35*11 cm vuoka) ja paista 175 asteessa n. 15-20 minuuttia. Anna jäähtyä.
Sekoita kuorrutusta varten pehmeä voi, sulatejuusto ja sokerit keskenään. Levitä kakun päälle. Koristele mantelirouheella.
Jauhot tarjosi: