Näin alkuun... Ei, en ole saanut soppakauhasta päähäni! Yksi "harrastuksistani" vaan on tulkita asioita myös toiselta kantilta =)

Eli asiaan! Myllärin Luomun Suomen Inspiroivin leipoja - kisa jatkuu.  Marraskuun teemana on: KAIKKI ALKAA JUURESTA.

Joten tämä leipomus alkaa punaJUURESTA ;)

Ja tähän alkuun vielä: Kyllä, olen ymmärtänyt teeman myös ihan oikein ;)

Kuorrutteeseen laitoin sulatejuustoa ja voi miten hyvää se onkaan... mielestäni voittaa tuorejuuston mennen tullen! Moni kehui sulatejuustoa paremmaksi Porkkanakakku-postauksessa ja samaa mieltä siis olen!

Punajuuripiirakka%20Yhteishyv%C3%A4b-nor

1 kananmuna

0,75 dl sokeria

½ rkl leivinjauhetta

1 tl kanelia

½ tl vaniljasokeria

1 dl Myllärin leivontakarkea vehnäjauhoja

1½ dl punajuuriraastetta

50 g taloussuklaata

½ dl öljyä

½ dl omenahilloa

Kuorrutus:

25 g voita

50 g sulatejuustoa

2 dl tomusokeria

1 tl vaniljasokeria

Koristeluun:

mantelirouhetta

Kuori ja raasta punajuuri hienoksi raasteeksi ;)

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kuiva-aineet keskenään ja sekoita munavaahtoon. Sulata suklaa. Kääntele punajuuriraaste, suklaa, öljy ja omenahillo varovasti taikinaan. Kaada taikina voideltuun vuokaan (mulla 35*11 cm vuoka)  ja paista 175 asteessa n. 15-20 minuuttia. Anna jäähtyä.

Sekoita kuorrutusta varten pehmeä voi, sulatejuusto ja sokerit keskenään. Levitä kakun päälle. Koristele mantelirouheella.

 

Jauhot tarjosi: