Leipä mikä ei vaadi mitään päälle, sillä "päälliset" ovat välissä =) Helppo ja täyttävä välipala-leipä maistuu niin lämpimänä kuin kylmänäkin. Kokeilkaa ihmeessä! Täytteitä voi vaihtaa maun mukaan. Meillä ekaluokkalainen totesi: noi tomaatit vois kyl jättää seuraaval kerral pois, muute o hyvää =) Sieltä se totuus tulee lapsen suusta =)

T%C3%A4ytetty%20leip%C3%A4%202%20yhteish

Ohjeen nappasin muistaakseni joskus Yhteishyvä-lehdestä.

2 leipää:

2 dl vettä

2 tl kuivahiivaa

½ tl suolaa

2 dl Myllärin Luomu sämpyläjauhoa

3 dl Myllärin vehnäjauhoja

2 rkl öljyä

Täyte:

n. 200 g kinkkusuikaleita

1½ dl aurinkokuivattuja tomaatteja paloina

2 dl juustoraastetta

Voiteluun:

vettä

Lämmitä vesi. Sekoita kuivahiiva ja suola sämpyläjauhojen joukkoon. Sekoita jauhoseos taikinaan. Lisää suurin osa vehnäjauhoista ja alusta. Lisää öljy ja loput jauhoista. Alusta, kunnes taikina irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Kohota. Kauli taikinasta kaksi suorakaiteen muotoista levyä. Levitä kinkkusuikaleet, aurinkokuivatut tomaatit ja juustoraaste levyille. Rullaa levyt korvapuustien tapaan ja kohota. Viillä terävällä veitsellä kuvioita leipien pintaan, voitele pinta vedellä ja paista 225 asteessa noin 20 minuuttia.

T%C3%A4ytetty%20leip%C3%A4%20yhteishyv%C

 

Olen mukana kilpailussa, jossa Myllärin Luomu ja Tomi Björck etsivät Suomen inspiroivinta leipojaa. Seuraavan puolen vuoden ajan Tomi Björck ja Myllärin Luomu seuraavat suomalaisia ruoka- ja leivontablogeja, joista kuukausittain valitaan innostavin leipoja. Jokaisella kuukaudella on oma teema, syyskuun teemana on ”Viljaisaa välipalaa”.

Myllärin Luomun facebook sivuilla voit seurata kilpailun kulkua.

Myllärin Luomu lähetti leivontapaketin kilpailua varten.